Trending

Lima Tahun Menghilang, Abang Menangis Sayu Dapat Tahu Adik Maut KemaIangan Bersama Anak 3 Tahun

KUALA PILAH: Seorang abang tidak menyangka adiknya yang dicari lima tahun lalu ditemukan selepas wanita itu terlibat dalam kemalangan maut di Kilometer 24 Jalan Seremban-Kuala Pilah di sini awal pagi tadi.

PUNCA KEJADIAN ADA DI BAWAH SEKALI

Dalam kemalangan itu, Nuratika Arsad, 27, yang hamil enam bulan bersama anaknya, Muhammad Daeng Andi Makita Nuh Annas Andri, 3, meninggal dunia di lokasi kejadian.

Kandungan Nuratika, usia enam bulan dan bayi dikandungnya juga tidak dapat diselamatkan.

“Tidak sangka kami akan bertemu dalam keadaan begini setelah lama mencari. Abang, Andri Bacho, 30, asyik menangis. Keadaan abang yang dirawat di wad hospital yang sama agak teruk juga.

“Lutut abang pecah manakala tiga anaknya berusia lima hingga lapan tahun pula cedera serta dirawat di wad hospital yang sama. Semua sudah tahu mengenai kejadian ini dan menangis.

Ketika kejadian mereka baru sahaja keluar berjalan-jalan dan mahu pulang ke rumah sewa di Seri Menanti,” katanya.

Lima Tahun Cari Adik Hilang
KEADAAN kereta yang dinaiki sebuah sekeluarga selepas terbabit dalam kemalangan di Kilometer 24 Jalan Seremban-Kuala Pilah, Kuala Pilah awal pagi tadi.

“Akibat daripada kemalangan, dua penumpang kereta mengalami kecederaan parah pada bahagian kepala dan disahkan meninggal dunia ditempat kejadian.

“Pemandu pula mengalami kecederaan patah kaki kiri dan tiga penumpang yang lain mengalami kecederaan ringan, masih menerima rawatan di HTAN.

Kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 dan siasatan lanjut masih dijalankan,” katanya.

Susulan kejadian berkenaan, sepasukan anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Seri Menanti dan Kuala Pilah diketuai Komander Operasi, Pegawai Bomba Kanan II, Norhirwan Zainal dikejarkan ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan kecemasan pada pukul 1.21 pagi.

Sumber Utusan