Trending

Tahniah! Peminat Terkejut Mamat Exist Akhirnya Bergelar Datuk pada Usia Muda

Kuala Lumpur: Penyanyi Exists, Mamat, 44, kini bergelar datuk selepas menimang cucu perempuan yang dilahirkan empat hari lalu. Bayi itu adalah anak kepada anak kedua Mamat iaitu Mohd Eiki Daniel, 22.

Mamat dan anggota Exists iaitu Along (gitar) Ajai (keyboard), Musa (bass) dan Ujang (dram) serta dua penyanyi undangan iaitu Pasha dan Eiz ditemui di majlis Lepak-Lepak Bersama Exists di Medan Selera Taman Kosas, Ampang anjuran Johan Aziz yang juga pengasas kumpulan itu, malam tadi.

Mamat yang bercerai dengan Shila pada 2009 mengakui hubungan dengan bekas isteri dan anak-anak serta mentuanya kekal baik sehingga sekarang.

“Anak sulung dan bongsu belum berkahwin. Saya pun selalu juga berhubung dengan mereka. Setiap kali datang Kuala Lumpur, saya pasti akan jumpa mereka di rumah mentua.”

Saya bangga kerana dapat gelaran datuk. Kiranya saya makin tua sekarang. Sebenarnya tak pernah terfikir nak dapat cucu pada usia ini. Apapun syukur kerana ini anugerah daripada Allah.

“Ada cucu lebih bermakna kerana dikira ahli keluarga baru. Kehadirannya juga hampir dengan Konsert Exists Resolusi dan Pilihan Raya Umum.

Mungkin ini satu tuah untuk saya teruskan karier dalam nyanyian dan bidang lain,” katanya.

Bercerita mengenai Konsert Resolusi Exists, Mamat berkata, dia sudah bersedia untuk beraksi.

“Saya harap peminat hadir beramai-ramai menyaksikan untuk berhibur. Esoknya jangan lupa pergi mengundi. Itu yang penting,” katanya.

Sumber : HM