Trending

Assalamualaikum semua, Nad sedang kritikal, mohon sesiapa yang.. – Ungku Ismail

Umum mengetahui keadaan kesihatan pelakon berbakat, Nad Zainal merosot akibat mengalami jangkitan kuman di paru-parunya.

RAKAMAN PENUH ADA DI BAWAH SEKALI

Menerusi Instagram hari ini, pasangan heronya dalam drama Cina Buta, Ungku Ismail Aziz memaklumkan bahawa Nad sedang berada di Unit Rawatan Rapi (ICU) di sebuah pusat perubatan.

Selain itu, pengarah berkenaan juga menejelaskan, siaran Cina Buta terpaksa ditangguhkan untuk kali kedua atas faktor-faktor yang tidak dapat dielakkan.

Memetik kenyataan Ungku kepada portal Atro Gempak, Nad Zainal mula berasa kurang sihat pada Jumaat lalu dan berasa sukar bernafas sehari kemudian. Nad pergi ke hospital pada Ahad lalu keadaan dadanya kembali baik selepas memakan ubat yang diberi oleh doktor.

Pada malam Isnin, Nad dikejarkan ke unit kecemasan dan doktor mengesahkan paru-parunya dipenuhi darah selepas proses imbasan CT. Kesemua darah dibawa keluar dan doktor terpaksa melakukan intubasi pada petang Selasa kerana Nad mengalami masalah pernafasan.

Pada hari yang sama (semalam), Nad dimasukkan ke ICU di sebuah pusat perubatan swasta akibat jangkitan kuman di paru-paru.

Sama-sama kita doakan agar Allah SWT memberi kekuatan kepada Nad Zainal dan mengurniakan kesembuhan segera untuk dirinya. Amin…

Kuala Lumpur: Doktor belum dapat mengesan punca menyebabkan berlaku perdarahan berterusan dalam paru-paru pelakon, Nad Zainal yang kini dalam keadaan kritikal di sebuah pusat perubatan di Ampang, di sini.

Pelakon yang juga rakan Nad, Ungku Ismail ketika ditemui berkata, doktor juga tidak pasti sama ada ia berpunca daripada kencing tikus atau jangkitan bakteria lain memandangkan Nad tidak mempunyai gejala yang dikaitkan.

Katanya, doktor turut memaklumkan Nad kini mengalami autoimun iaitu di mana sistem imun tubuh seseorang menyerang sel atau tisunya sendiri.

Menurut Ungku Ismail, setakat ini empat doktor masih lagi memantau keadaan pelakon itu selain perlu dirawat menggunakan dos steroid yang tinggi.

Ditanya mengenai keadaan Nad, Ungku Ismail berkata, pendarahan masih lagi berlaku.

“Yang pasti pendarahan berterusan, secara ‘on and off’. Jadi, doktor sedang berhempas pulas mengeluarkan darah yang berkumpul dalam paru-paru.

“Bermacam-macam ubat sudah diberikan termasuk antibiotik, namun tidak memberi apa-apa kesan atau tindak balas terhadap jangkitan yang dialami,” katanya.

Sementara itu, pengarah terkenal, Shahrulezad Mohameddin ketika ditemui meminta semua pihak mendoakan yang terbaik buat Nad.

“Kita sama-sama doakan agar Nad kembali sembuh dan semoga Allah akan kembalikan dia kepada kita semula. Sebagai rakan saya terharu apabila ramai dalam kalangan penggiat seni yang turut hadir termasuk ahli keluarga Nad untuk memberi semangat kepadanya.

“Keluarga Nad juga sudah dipanggil untuk melawatnya, manakala rakan-rakan penggiat seni setia memantau perkembangannya di hospital,” katanya.

“Keluarga Nad juga sudah dipanggil untuk melawatnya, manakala rakan-rakan penggiat seni setia memantau perkembangannya di hospital,” katanya.

Tonton Video : SILA KLIK DI SINI

Kredit : IG faliqamirudin Kosmo Online & Astro Gempak

Sumber Murai