Trending

Gara² Kenyataan Minum Susu Punca Rabun, Netizen Persoal Kenapa Tidak Diberi Suami Susu Badan

Tidak dapat dinafikan, nama Ustazah Siti Afifah sering menjadi bualan hangat dibibir netizen gara-gara kenyataannya yang ‘mendayuskan’ para suami kerana membenarkan doktor lelaki melihat aurat isteri mereka sewaktu bersalin.

Tidak cukup dengan itu, dia sebelum ini juga pernah mendakwa minum susu berlebihan boleh mengundang jangkitan kutu dan juga boleh menjadi mata seseorang rabun.

Susanna itu, geram dengan kenyataan tidak masuk akal oleh ‘pendakwah bebas’ tersebut, netizen telah mempersoalkan asbab suaminya memakai cermin mata.

Kurangkan Bagi Susu Badan

Bukan itu sahaja, ramai yang menegaskan minum susu mengundang kepada jangkitan kutu itu adalah tidak masuk akal sama sekali.

Ini kerana susu merupakan makanan utama buat bayi dan mereka yang sudah dewasa tidak mempunyai pengalaman seperti mana yang didakwa oleh pasangan pendakwah itu.

Dalam pada itu, netizen turut terhibur dengan kenyataan yang dilemparkan oleh ‘pendakwah’ terbabit dan sempat berseloroh bahawa mereka memberi anak-anak kecil minum air teh atau kopi apabila lahir di dunia ini.

Sumber: TikTok @Siti Afifah Shahbudin