Trending

Pekerja Kedai Cuci Kereta Amirudin Ahmad Maut Terrseret Atas Jalan

KUALA LUMPUR – Seorang pekerja kedai cuci kereta maut selepas motosikal ditunggangnya terbabas di Kilometer (KM) 18.9 Lebuhraya Bertingkat Sungai Besi-Ulu Kelang (SUKE), malam tadi.

RAKAMAN PENUH ADA DI BAWAH SEKALI

Kemalangan kira-kira jam 11.45 malam ketika Amirudin Ahmad Abdullah yang menunggang motosikal Yamaha 135LC dalam perjalanan dari arah Plaza Tol Ampang menghala ke ibu negara.

Akibat pelanggaran itu, katanya, penunggang motosikal terjatuh dan terseret di atas jalan dan mengalami kecederaan pada bahagian muka sebelah kanan selain pendarahan di kepala.

“Semakan mendapati tiada kamera litar tertutup (CCTV) di lokasi kejadian dan siasatan berhubung punca sebenar kemalangan masih dilakukan. Sehubungan itu, kita meminta kerjasama saksi kejadian itu untuk tampil membantu siasatan polis,” katanya.

Maklumat boleh disalurkan terus kepada Pegawai Penyiasat Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya, Inspektor Muhamad Yusaiful Muhamat Basir di talian 011-13078348 bagi membantgu siasatan kes mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam takziah
Al-fatihah (dibaca)
بِسْم ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞ صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞ امين

Semoga Allah terima segala amalan arwah dan mengangkat darjatnya disisi Allah,
Semoga pemergian arwah menjadi kerehatan sebenar dari urusan dunia,
Semoga dilindungi dari seksa kubur dan semoga roh arwah ditempatkan dikalangan para solehah,

Allahumma Solli Ala Sayyidina Muhammad.
Amiin Amiin Amiin..

Ucapan Takziah Kematian
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman…. Aaamiin Ya Robbal Aalamiin..